WV AvB Cycling Team

De gedachte achter Vereniging AvB Cycling Team

Om samen met gelijkgestemden te sporten geeft ons een boost, we kunnen ons optrekken aan elkaar, elkaar bemoedigen, stimuleren en er voor elkaar zijn wanneer ‘t misschien ook soms even tegen zit. Ook vindt AvB Voedingsadvies het belangrijk dat er mogelijkheden zijn  door te ontwikkelen, groei te realiseren in de potentie en ambitie van de groep, maar ook van  ieder individu. ‘The sky is the limit’. Met een grote passie voor de wielersport is het initiatief ontstaan om een al het genoemde te bundelen tot een vereniging.

Visie van de vereniging

We zien het fietsen als een manier om te bewegen waar we onze energie in kunnen steken. Het is een manier van bezig zijn, gedreven door natuurlijke kracht. Vrijheid om te fietsen waar je wilt. Vrijheid om te fietsen zo snel je wilt. Een inspannende manier om ontspannend bezig te zijn. Te dealen met de elementen der natuur. Het aangaan van beproevingen, uitdagingen maar ook het fietsen samen beleven is de visie die AvB Voedingsadvies heeft op fietsen.

Als vereniging kijken we ook naar de toekomst en denken we dat het fietsen een bezigheid zal zijn die tijdloos is, die elke generatie weer doet ‘her’ leven. We geloven erin dat waar een wil is, een weg zal zijn. Soms breed, soms smal, soms steil, soms oneffen maar waar uiteindelijk een einde aan zal komen die voor een ieder bevredigend zal zijn.   

Missie van de vereniging

De missie van de vereniging is tweeledig; De MTB-kant van de vereniging is recreatief ingericht, waar vooral plezier voorop staat, én voor een ieder toegankelijk is op zijn of haar niveau. Het doel is om samen het MTB-en te beleven, ervan te genieten maar waar ook ruimte is voor een ieder om op eigen niveau zichzelf, of door anderen, te laten uitdagen. Dit kan het hele jaar door. Er kan ook deelgenomen worden aan crosswedstrijden.

De Race-afdeling richt zich op enthousiaste en fanatieke wielrenners met ambitie en prestatiedrang, gedreven door plezier en wilskracht. Hieruit vloeien twee richtingen voort: amateurs en beloftes/elites (zonder contract). Het doel is om mee te doen aan regionale, nationale en buurlanden wedstrijden. Wanneer de vereniging doorgroeit, de potentie toeneemt dan hopen we ook op internationale deelneming aan rondes (Toekomst). Er zijn geen doelen gesteld aan uitslagen of (top)klasseringen. Deze groeien vanzelf bij renners en de vereniging zal hen hierin ondersteunen en begeleiden, luisterend naar een ieders passie en potentie. 

Het dak van een meerdaagse duursportwedstrijd is de Tour de France. De droom van vrijwel iedere wielrenner. Als vereniging durven we te dromen. Hoe vaak komt het voor dat een droom verwezenlijkt wordt?!

Organisatie & Dresscode

De organisatie van AvB Cycling Team wordt gekenmerkt door de volgende kernbegrippen: betrokkenheid, korte lijntjes, inspraak, democratie, eenvoudig, assertiviteit, initiatief, kleinschalig, doelgericht, duidelijk- en gezelligheid. Het ultieme gedrag van de leden zou voor ons zijn dat men betrokken is met de mate die nodig is. Dat men elkaar positief waardeert, dat men kijkt naar wat het beste is voor elkaar. Dat men naar elkaar luistert en dat men zich begrepen voelt, én dat er de ruimte is zichzelf ook optimaal te ontplooien en te ontwikkelen. Natuurlijk mag gezelligheid ook de ruimte hebben.

AvB Cycling Team hecht grote waarde aan de uitstraling en de kleding. De kleding is van professionele kwaliteit. Natuurlijk ontkomen we er niet aan dat kleding naar mate de jaren vorderen, langzaam verslijt. De kleding blijft het mooist wanneer deze direct na gebruik een tijdje geweekt wordt (heet water) met Vanish en daarna gewassen wordt op 30 tot max. 40 graden. 

AvB Voedingsadvies sponsort de kleding. Dit houdt in dat een ieder een setje kleding krijgt in bruikleen. Dit bestaat, voor nu, uit: een korte broek, en T-shirt met korte mouwen. Wanneer het lidmaatschap wordt opgezegd dan komt de kleding weer retour. Wanneer door een valpartij of andere omstandigheden de kleding beschadigt, dan wordt dit, in hoeverre dit mogelijk is, gerepareerd.

Trainingen en trainingsfaciliteiten

Voor de MTB-afdeling worden er door de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) het hele jaar bijgehouden waar er MTB- toertochten gereden kunnen worden. Deze routes worden veelal georganiseerd door verschillende verenigingen. Op www.ntfu.nl zijn deze te vinden bij de ‘kalender’. Ook zijn er tal van uitgezette MTB-routes door heel Nederland. Een overzicht hiervan is te vinden op de site: www.mtbroutes.nl

De routes zijn veilig ingericht. Ze worden vaak goed bezocht en hier en daar wordt gedifferentieerd in moeilijkheidsgraad. Ook zijn er verschillende afstanden te rijden.

De toegangsprijs voor georganiseerde tochten liggen tussen de 3 tot 5 euro. Fietsers die een basislidmaatschap hebben bij de KNWU of NTFU krijgen een enkele euro korting en zijn ook goed verzekerd. Ben je lid van de Vereniging AvB Cycling Team dan gelden deze kortingen ook.

Voor de Race-afdeling worden specifiekere trainingen ingericht die afgestemd zijn op de ambities en de drive van de renners. Deze trainingen zijn het meest effectief als deze gemaakt worden op basis van een jaarplanning met daarbinnen periodeplanningen. (Een goede afstemming tussen training, wedstrijden en rust/ontspanning). Dit zal richting geven in legio van mogelijkheden die ons ter beschikking staan. Veelal wordt er gebruikt gemaakt van de openbare weg.

Trainingskampen: Meestal in het buitenland (bijv. Sauerland, Alpen, Ardèche, zuiden van Limburg).  Ook maken we gebruik van toertochten die voor de ‘Race’ worden georganiseerd. Diverse tochten met verschillende afstanden zijn een mooie gelegenheden om te trainen met elkaar. Ook zijn er de trainingswedstrijden in het voorjaar, clubcompetities, criteriums, eendagskoersen, tijdritten, NCK etc. Legio mogelijkheden.

N.B. Leden renners hoeven niet verplicht een licentie af te nemen. Meetrainen als lid met de amateurs- en/of belofte-/elite kan ook. (oriëntatie mogelijkheid) Wél willen we graag dat men zich in de visie en de missie kan vinden van de vereniging.

Trainingen geschieden op eigen risico. (zie ook veiligheid)

Kweekvijver

AvB Cycling Team  is bedoeld voor Renners die minstens een amateur of hoger niveau hebben. Bijv. Belofte / Elite. Of triatleten vanuit de eredivisie of eerste divisie en/of die serieus trainen voor de lange afstanden als de Iron Man 70.3 / Iron Man 140.6 Werving vindt plaats door selectie. Toch heeft AvB Cycling Team een kweekvijver. Hiermee wordt bedoeld dat er de mogelijkheid bestaat, zonder lid te worden, een tijd meegetraind kan worden. Wanneer er chemie ontstaat tussen de renner en de ploegleider kan het individu lid worden en ook deelnemen aan AvB Cycling Team.

Sponsors

Met AvB Voedingsadvies als sponsor is er een betrouwbare sponsor binnengehaald voor de vereniging. AvB Voedingsadvies wil de vereniging gaan voorzien in alle facetten van de gezondheid. Behalve kleding en voedingsadvies/begeleiding ook in beweegadvies (bijv. buiten het seizoen aan krachttraining, circuittraining, etc.) Daarnaast zal zij zich druk maken om de sportvoeding voor en tijdens wedstrijden en evenementen (zowel MTB als Race). Ook zullen er lezingen zijn over voeding, de combinatie van voeding en training, en de wetenschap achter optimaal presteren. Daarnaast zal Vision Sports in Hengelo AvB Cycling Team ondersteunen op het technische vlak.

Vrijwilligers

Het woord zegt het eigenlijk al. Vrij en willig. Dit zijn ook de twee uitgangspunten voor de wielervereniging. Natuurlijk wordt het zeer gewaardeerd wanneer leden willig zijn om de vereniging te helpen. Echter willen we leden niet het gevoel geven dat men verplicht is om persé te moeten helpen. Zie je iets wat jou leuk lijkt, of ben je ergens enthousiast over én past dit ergens in de vereniging, dan is één plus één drie.

Contributie

De contributie is 30 euro voor een heel kalenderjaar. Opzeggen kan het hele jaar door en zal ingaan per volgend kalenderjaar. Ook is er de mogelijkheid om over te stappen naar een andere vereniging.

Licenties

Leden kunnen licenties aanvragen: Een licentie voor een amateur (amateur licentie) kan via de KNWU worden aangeschaft. De kosten bedragen 64 euro. Een licentie voor Elite is 129 euro. Op de site van de KNWU kan hierover meer informatie gevonden worden.

Hoe dit proces werkt van A tot Z kan ook aan Antoine van Brummelen gevraagd worden.

Voor alle overige vragen; 06-34429477 Contact persoon Antoine van Brummelen

Nieuws

WV AvB Cycling Team

AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports

Vanaf 1 oktober 2017 wordt AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports. De voedingspraktijk zal zelfstandig blijven bestaan. AvB Sports wordt een sportcentrum waar zeker plaats is voor voeding. De officiële opening van AvB Sports zal zijn in januari 2018.

Volgt u ons al op
SOCIAL MEDIA? start direct en blijf altijd op de hoogte
van het laatste nieuws en tip!

Facebook Youtube