Wetenschap

AvB Voedingsadvies maakt gebruik van wetenschappelijke artikelen en studies om een goed fundament te leggen waarop wij onze adviezen baseren.

Daarnaast gebruiken we deze wetenschap om het grote scala aan producten, die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, kritisch te analyseren en uit te kristalliseren. De media spelen een grote rol in het overbrengen van informatie over voeding, afvallen en bewegen. Elke dag kunt u de advertenties lezen die beloven dat u in één week 5 kilo kunt afvallen of dat er een nieuw middel is uitgevonden dat uw vet als vanzelf doet verdwijnen. Helaas is het echter nog niemand gelukt om met een wondermiddel te komen dat duurzaam en het hele leven te gebruiken is.

Betrouwbaar / onbetrouwbaar

Zijn de media dan zo’n onbetrouwbare partner in de strijd tegen overgewicht? Nee dat niet. We moeten een duidelijk onderscheid maken, ten eerste tussen serieuze media en commerciële media. De eerste zal zo goed als het kan objectief berichten over overgewicht, onderzoeken die ernaar worden gedaan en risico’s die eraan zijn verbonden. De commerciele kant heeft echter meer baat bij het binnenhalen van geld.

Tip van ons

Bij het kijken naar artikelen en producten kunt u letten op de volgende punten:

– Kijkt u eerst eens naar de bron van de informatie. Als de bron een gerenommeerd instituut is, is de informatie betrouwbaar. Bijvoorbeeld van het Voedingscentrum, Hartstichting of van de Nederlandse kankerbestrijding e.a.

– Wordt er verwezen naar wetenschappelijke bronnen?

– Zijn er onderzoeken naar geweest, en zijn deze onderzoeken gecontroleerd door een onafhankelijk insitituut?

 

We moeten een duidelijk onderscheid maken,

ten eerste tussen serieuze media en commerciële media.

 

Nieuws

Wetenschap

AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports

Vanaf 1 oktober 2017 wordt AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports. De voedingspraktijk zal zelfstandig blijven bestaan. AvB Sports wordt een sportcentrum waar zeker plaats is voor voeding. De officiële opening van AvB Sports zal zijn in januari 2018.

Volgt u ons al op
SOCIAL MEDIA? start direct en blijf altijd op de hoogte
van het laatste nieuws en tip!

Facebook Youtube