Historie

AvB VoedingsadviesStukje Krant AvB Voedingsadvies

Vanuit een passie voor gezond eten en genoeg bewegen is AvB Voedingsadvies ontstaan. Na verschillende studies te hebben afgerond is AvB Voedingsadvies gestart op 1 januari 2013. Het eerste jaar zijn er nog specialisaties gevolgd en heeft AvB Voedingsadvies ervoor gekozen om klein te beginnen. Ook zijn alle begeleidingsvormen getest, is het meetapparatuur bestudeerd en gecontroleerd om vervolgens een zeer goede begeleiding te kunnen geven. In juni 2013 kwam AvB Voedingsadvies voor het eerst naar buiten met haar begeleidingen. Daarvóór hebben vooral vrienden van AvB Voedingsadvies geholpen om te kunnen starten.

Het tweede half jaar was succesvol voor AvB Voedingsadvies. De continuïteit was er en langzaam begon het bedrijf te groeien. In de maand november van 2013 werd AvB Voedingsadvies benaderd door Anytime Fitness in Neede.

De eigenaar wilde naast zijn aanbod aan bewegen ook graag de gezondheid van mensen verbeteren door gezonde voeding. Nu was zijn aandacht getrokken door AvB Voedingsadvies. Daar AvB Voedingsadvies ook een sportachtergrond heeft, was er al snel een klik. Na een aantal gesprekken besloten deze twee partners de handen ineen te slaan om te gaan voor een gezondere levensstijl. In december 2013 werden de eerste presentaties gegeven te Neede over AvB Voedingsadvies en de begeleidingsvormen. Een groep heeft zich direct aangemeld. De begeleiding van AvB Voedingsadvies is hen goed bevallen.  Het startpakket van 4 weken voedingsbegeleiding gaf een gemiddeld resultaat van 4 kg vermindering in gewicht in 4 weken.

Hierbij werd geen gebruik gemaakt van afslankdiëten en/of preparaten of producten van dien aard. Gezonde voeding in de juiste verhoudingen is het speerpunt, waarbij er uiteindelijk een gezonde duurzame levensstijl ontstaat zonder jojo-effect.

Krantenartikel Dec-Jan Actie Anytime Fitness Neede - AvB Voedin

Na de eerste pilot in januari 2014 wisten verschillende mensen ook de weg te vinden naar AvB Voedingsadvies. Daarnaast opereerde AvB Voedingsadvies ook in het zuiden van het land.  Familie van vrienden wilden ook graag de voedingsbegeleiding van AvB Voedingsadvies uitproberen. AvB Voedingsadvies is zeer flexibel en het maakt niet uit waar de consulten plaats vinden. Het eerste kwartaal van 2014 was een goede start voor AvB Voedingsadvies. Dit gaf de beide eigenaren de impulsen om voeding en bewegen nog meer met elkaar te combineren. Uiteindelijk brengen beide een mooi resultaat. Er werden nieuwe pilots opgezet. Vooral nu de zomer er aan kwam, wilde Anytime Fitness Neede en AvB Voedingsadvies sowieso de mogelijkheid bieden om ‘zomerklaar’ de maanden juli en augustus in te gaan.

Krantenartikel April Actie Anytime Fitness Neede - AvB Voeding

Ook hoorde Anytime Fitness Goor van het goede nieuws en de mooie resultaten die Anytime Fitness Neede boekte. Zij hadden ook oren naar AvB Voedingsadvies. Na verschillende presentaties, die werden gegeven door AvB Voedingsadvies, was er hier ook een groep die de stap durfden te wagen om niet meer te vertrouwen op diëten, maar op een gezonde levensstijl. En met succes. Zo hielp AvB Voedingsadvies deze mensen met het ontwikkelen van een gezond eetpatroon en Anytime Fitness Goor zorgde voor een gepast trainingsschema. In augustus 2014 mocht AvB Voedingsadvies haar 100ste klant verwelkomen. In september 2014 organiseerde AvB voedingsadvies in samenwerking met Anytime Fitness Neede een lezing over het veelbesproken onderwerp: “droogtrainen”. Een laag vetpercentage en spierbehoud en/of toename is hier het centrale thema. Hoe werkt dit? En hoe kun je dit bereiken op een gezonde manier zonder gebruik van alternatieve voeding?

Lezing AvB Voedingsadvies in Samenwerking met Anytime Fitness Neede            Lezing AvB Voedingsadvies in Samenwerking met Anytime Fitness Goor

IMG-20141203-WA000320140916_204631

Na de lezingen heeft een behoorlijk aantal mensen zich opgegeven om nog gezonder te willen worden. Ook hebben jongens zich opgegeven om het effect van droogtrainen te ervaren en in de praktijk te zien wat dit nu inhoudt qua training en voeding. Daarnaast heeft AvB Voedingsadvies in december 2014 haar eerste Blog uitgebracht met als thema ‘De goede voornemens voor het nieuwe jaar!’ Er zullen er nog meer volgen.

Stukje Krant AF Neede ft AvB Eibergen 3Al met al kijkt AvB Voedingsadvies terug op een mooi en succesvol 2e jaar. De samenwerking met Anytime Fitness is goed bevallen bij beide partijen. Ook de club is met 80 leden netto gegroeid in het laatste half jaar van 2014.

Beide zijn tevreden over het resultaat. AvB Voedingsadvies is al druk bezig met de plannen voor 2015. Hoe deze plannen er verder concreet gaan uitzien, kan AvB Voedingsadvies nog geen uitspraak over doen. De samenwerking tussen Anytime Fitness Neede en AvB Voedingsadvies zal ook in ieder geval voor het jaar 2015 bestaan.

Daarnaast heeft AvB Voedingsadvies niet stil gezeten. Daar AvB Voedingsadvies ook een sportachtergrond heeft wil zij het bewegen meer gaan benadrukken. Alivio Sport Eibergen kwam zo in zicht. Alivo Sport Eibergen is dé specialist op het gebied van groepslessen.

Na verschillende gesprekken starten AvB Voedingsadvies en Alivio met een groep mensen in Eibergen die voor 20 weken gaan werken aan een gezondere levensstijl. Na de samenwerking ging het snel. AvB Voedingsadvies kreeg een eigen praktijkruimte

Het nieuwe adres was de Hemstea 1 te Eibergen in de oude Pastori. Een mooi historisch gebouw.  Ook in datzelfde jaar werd de eigenaar (Antoine van Brummelen) vader en traden verhuizing en vaderschap in. Beide mooie gebeurtenissen en om dat alles in goede banen te laten verlopen draaide AvB Voedingsadvies ietwat op een lager pitje door. Na de zomermaanden van 2015 ging AvB Voedinsadvies zich, naast de normale begeleidingsvormen, ook concentreren op de duurevenementen. Een voorbeeld hier van is de Iron Man 70.3. Zowel in Engeland als op Lanzarote. Het zelf ervaren van zo’n evenement vind AvB Voedingsadvies erg belangrijk. Hoe kan voeding een toegevoegde waarde zijn op sportevenementen ten behoeve van de prestatie? In het brede scala aan sportvoeding wil AvB Voedingsadvies goede producten adviseren die de sporter kunnen helpen bij dit soort evenementen.

De eigen ervaring was fantastisch. Zowel bij warm weer (Lanzarote) als bij kou en regen (Engeland) is energie nodig die ergens vandaan moet komen gedurende uur na uur.

In 2016 voegde de eigenaar zich bij de Triathlon Club Twente. Gedreven door eigen interesse in de sport, maar ook de combinatie tussen de verschillende disciplines. Zowel alle afstanden van de Triathlon zijn gedaan. Het hoogte punt van dit Seizoen lag in Almere. De gehele triathlon. Vooraf werd door AvB Voedingsadvies een uitgebreid voedingsplan opgesteld om die dag aan voldoende energie te komen. Ook tijdens de wedstrijd werd een plan opgesteld. Na de wedstrijd stond de herstelfase centraal. Een prachtige ervaring werd deze uitdaging volbracht in 11 uur en 45 minuten. Ook een opsteker voor AvB Voedingsadvies om sporters van deze klasse te adviseren.

Naast voedingsbegeleiding is AvB Voedingsadvies ook gestart met het geven van Small Group Fitness. Een aantal groepjes staan onder begeleiding van AvB Voedingsadvies. In de laatste maanden van 2016 is AvB Voedingsadvies bezig met het uitwerken van de opgezette mountainbike groep. Een Wielervereniging is het plan waarbij er naast een recreatieve MTB groep ook een competitieve race groep moet ontstaan. De eigenaar, Antoine van Brummelen, heeft zelf een uitgestrekt Wielerverleden en wil zich inzetten voor fanatieke, gedreven jongens die het wielrennen zijn als hun tweede thuis 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Historie

AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports

Vanaf 1 oktober 2017 wordt AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports. De voedingspraktijk zal zelfstandig blijven bestaan. AvB Sports wordt een sportcentrum waar zeker plaats is voor voeding. De officiële opening van AvB Sports zal zijn in januari 2018.

Volgt u ons al op
SOCIAL MEDIA? start direct en blijf altijd op de hoogte
van het laatste nieuws en tip!

Facebook Youtube