Blog

Goede voornemens – Zinloos of een uitdaging?!Goede voornemens

Het duurt niet meer lang en het is 1 januari 2015. Veel mensen starten zo’n nieuw jaar met goede voornemens en die hebben steeds vaker wat te maken met gezondheid. Denk eens terug, welke stonden er op jouw lijstje voor 2014? Is het je gelukt om gewicht te verliezen en de kilo’s er ook af te houden? Is het je gelukt om blijvend meer te gaan sporten en je conditie te verbeteren? Absoluut een groot applaus als jouw antwoord ‘ja’ is, goed gedaan! Maar moet je deze vragen met nee beantwoorden, troost je dan met de gedachte dat je zeker niet de enige bent.

Het aantal mensen met overgewicht en een ongezonde levensstijl stijgt snel. Problemen die hiermee samenhangen zijn bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes type II. Maar ook mentaal gezien hakt overgewicht en een ongezonde levensstijl er hard in. Onze maatschappij speelt handig op deze situaties in, juist tegen het begin van een nieuw jaar. In januari bieden de meeste sportscholen speciale ‘in vorm na de feestdagen’ – programma’s aan. Daarnaast verschijnen overal advertenties over light-producten, afslankpillen en diëten. Misschien heb je ze wel eens uitgeprobeerd. De kans is echter groot dat je, nu het eind december is, ontdekt dat de gehoopte resultaten helaas niet zijn bereikt.

Natuurlijk is het voor ieder mens een uitdaging om zich aan zijn goede voornemens te houden, maar een deel van de oorzaak ligt ook bij de afslankproducten en diëten. Ze zetten je lichaam en je levensstijl een aantal weken in de crashmodus. Het woord ‘crash’ zegt het al. Het is een manier van leven die jij en je lichaam niet lang vol kunnen houden. Juist om blijvend een andere, gezondere levensstijl vol te kunnen houden, is het belangrijk dat deze aansluit bij jou weekprogramma en bij wie jij bent.

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor ieder mens. Het helpt je om zowel lichamelijk als mentaal goed in je vel te zitten. Je komt meer tot je recht in een lichaam wat qua conditie en gewicht bij jou past. En door nu goed voor je lichaam te zorgen, verklein je bovendien de kans op ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten.

Wat zijn jouw verlangens? Hoe ga wil jij beginnen aan 2015? Durf jij jezelf uit te dagen om komend jaar de sprong te wagen? Pak jij nog één keer de kans om je conditie te verbeteren voor een hardloopwedstrijd, gewicht te verliezen of eindelijk je eetritme op de rails krijgen? Zo’n grote uitdaging moet je niet alleen aangaan. Kijk eens op www.avbvoedingsadvies wat zij voor jou kunnen betekenen. En wat maakt dat dit anders is dan al die pillen en diëten? Dit is blijvend. Het is geen dieet, het gaat om jouw manier van leven. AvB Voedingsadvies zoekt samen met jou naar veranderingen die bij jouw passen en die jij en je lichaam met plezier een hele lange tijd vol kunnen houden. Ga jij de uitdaging aan?

Mieke van Ieperen
Voeding & Gezondheid
Universiteit Wageningen

 

Nieuws

Blog

AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports

Vanaf 1 oktober 2017 wordt AvB Voedingsadvies onderdeel van AvB Sports. De voedingspraktijk zal zelfstandig blijven bestaan. AvB Sports wordt een sportcentrum waar zeker plaats is voor voeding. De officiële opening van AvB Sports zal zijn in januari 2018.

Volgt u ons al op
SOCIAL MEDIA? start direct en blijf altijd op de hoogte
van het laatste nieuws en tip!

Facebook Youtube